ТУЕС към ТУ – София участва в проекта INVESTech

ТУЕС към ТУ – София участва в проекта INVESTech

Проектът INVESTech цели създаването на Центрове за професионално усъвършенство (CoVEs) в пет европейски региона: Кошице (Словакия), Атика (Гърция), София (България), Никозия (Кипър) и Клайпеда (Литва). Основната цел е да се изгради устойчива платформа за международно сътрудничество, която да свърже образованието, пазара на труда и други заинтересовани страни, както и да насърчи иновациите в професионалното образование и обучение (ПОО).

INVESTech ще подкрепи развитието на умения чрез екологичен преход и социално приобщаване, като осигури международно сътрудничество и обмен на добри практики. Проектът ще включва партньорства между академични среди, индустрия, публичен сектор и гражданско общество, използвайки рамката Quintuple Innovation Helix (Q2IH).

Проектът цели и присъединяване към Европейската мрежа за върхови постижения (ENE), както и подписване на Европейския пакт за умения, ангажирайки партньорите да развиват умения, които ще подпомогнат приобщаващ и устойчив пазар на труда. Това ще допринесе за развитието на професионалното образование и уменията на работната сила в цяла Европа, с фокус върху иновациите и дигитализацията.

Основни цели на проекта:

  • Създаване на Центрове за професионално усъвършенство в пет европейски региона.
  • Разработване на международна платформа за дългосрочно сътрудничество.
  • Насърчаване на иновациите в професионалното образование чрез включване на модерни технологии.
  • Подкрепа на екологичния преход и социално приобщаване.
  • Развитие на умения чрез иновативни програми за обучение и курсове.

Проектът INVESTech продължава с разработването на онлайн платформа за улесняване на сътрудничеството и обмяната на добри практики, което ще увеличи капацитета за международно сътрудничество на професионалното образование и обучение.

За повече информация може да намерите тук: https://investech-cove.eu